Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Met deze tweede lockdown, de sluiting van horecagelegenheden, van musea, vele winkels, het schrappen van evenementen en de avondklok, stort de omzet van de taxisector in Brussel in elkaar (gemiddeld -70%! ). De zelfstandige taxichauffeurs die met de centrale Taxis Verts werken, moeten echter een maandelijkse vergoeding betalen aan deze centrale, voor de levering van boodschappen en klanten. In maart is met Taxis Verts overeengekomen om deze vergoeding op te schorten voor taxi's die vanwege de crisissituatie hun activiteiten liever stopzetten. Op dit moment blijft Taxis Verts, ondanks verschillende pogingen, doof voor elk verzoek tot overleg. De facturen van november werden naar de zelfstandige chauffeurs gestuurd.

In een tijd waarin een rechtbank zojuist heeft bevestigd dat een handelshuur tijdens de lockdown kan worden opgeschort, zou het onbegrijpelijk zijn als Taxis Verts zou weigeren de tijdelijke opschorting en verlaging van de kosten te bespreken, die op dit moment slechts een klein deel van de gebruikelijke omzet van de chauffeurs opleveren. De zelfstandige taxichauffeurs kunnen niet blijven betalen alsof de situatie normaal is; ze kunnen de crisis niet alleen te dragen.

De taxichauffeurs zullen op dinsdag 17 november om 10 uur 's ochtends protesteren voor de zetel van Taxis Verts, Brandstoffenstraat in Vorst.

  • Martin WILLEMS
    ACV – United Freelancers
  • Lorenzo MARREDDA
    ACV TRANSCOM
  • Michaël ZYLBERBERG
    Collectif des travailleurs des taxis