Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Ondanks de uitdagingen die de coronacrisis stelde, zijn deze week de sociale verkiezingen toch van start kunnen gaan. Ook zo bij De Lijn, waar ACOD TBM alvast zeer tevreden is over haar resultaten.

De afgevaardigden van ACOD TBM hebben de voorbije jaren meer dan eens bewezen dat ze volop aan de zijde van het personeel stonden in de maalstroom van reorganisaties en veranderingen bij het openbaar vervoersbedrijf. In deze moeilijke omstandigheden was ACOD TBM steeds de stem van de vrouw en de man op de werkvloer en tijdens onze campagne benadrukten we dat we dat ook zouden blijven.

Het personeel van De Lijn apprecieerde duidelijk de inzet van onze afgevaardigden de voorbije jaren, want ACOD TBM wint er de sociale verkiezingen overtuigend. Gemiddeld over heel Vlaanderen haalt ACOD TBM voor zowel de ondernemingsraad als het CPBW een score van 48%. ACV en ACLVB volgen met respectievelijk 31% en 21%. Dit zal zich vertalen in een forse stijging van onze mandaten en zetels in beide organen.

Het is een uitslag om fier op te zijn, die voor ACOD TBM het engagement inhoudt om voor een verzekerde toekomst voor alle personeelsleden van De Lijn te blijven strijden.

Stan Reusen
Algemeen secretaris ACOD TBM