Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Met Cubanismo.be hebben we maandenlang campagne gevoerd rond de Cubaanse medische brigades. Wat ons betreft , verdienen zij de Nobelprijs voor de vrede dit jaar. Dit omwille van hun onvermoeibare strijd tegen covid-19 wereldwijd. Sommige landen exporteren wapens, Cuba exporteert zorg en solidariteit. Het goede nieuws is: we staan niet alleen met deze oproep.

Vandaag kwam in de pers dat maar liefst 23 Belgische parlementairen de Cubaanse medische brigades nomineren voor de Nobelprijs voor de Vrede dit jaar.

Ook 12 Belgische personaliteiten uit de culturele en syndicale en associatieve sector ondersteunen onze oproep. Oa actrices Joke Devynck, Emilie Dequenne, voormalig burgervader van Gent Daniel Termont , zanger Marka en nationale secretarissen van de Algemene Centrale van het ABVV en van het ACV Pulso.

2000 Belgen hebben onze petitie ondertekend. Op die manier zetten zij de nominaties kracht bij. Jij hebt waarschijnlijk de petitie al ondertekend maar hebben je vrienden, buren of familieleden dit al gedaan? Wel dan is het NU de moment om hen te vragen met een éénvoudig berichtje:

“Herinner je je nog de beelden van de Cubaanse dokters die gingen helpen in Italië tijdens de eerste coronagolf? Wist je dat die medische brigades ondertussen al in meer dan 40 landen actief zijn (geweest). 23 Belgische parlementairen nomineren hen daarom voor de Nobelprijs voor de Vrede dit jaar. Vind je dit een goed initiatief? : teken dan onze petitie op www.cubanismo.be/nl/petitiecubanobel

De nominaties moeten binnnen zijn bij het Noors Nobelprijscomité voor 31 januari. De uitreiking is voorzien in het najaar. We kijken er hard naar uit.

We willen jullie danken voor jullie steun tijdens deze online campagne. Bedankt voor je handtekening, het lezen en delen van onze artikels en jullie deelname aan onze online activiteiten. Zonder jullie, geen sterke solidariteitsbeweging met Cuba.

Om onze campagne in schoonheid af te sluiten, nodigen we jullie uit voor een slotwebinar. Hadden we maar de mogelijkheid om elkaar live te ontmoeten. Jammergenoeg moeten we nog even op de tanden bijten. We gaan dus online in gesprek met een initiatiefnemer van het parlementaire initiatief, één van onze peters of meters van de campagne én - als kers op de taart - met een deelnemer van de Cubaanse medische brigade Henry Reeve. Meer info volgt nog.

Save the date: dinsdag 9 februari, 20-21u via Zoom, simultane vertaling voorzien in Nederlands en Frans

Hou jullie goed én hasta la victoria siempre ;-)