Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

De vergadering van 21 januari laatstleden met het kabinet van de Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest was voor ons de bevestiging dat de politiek onze eisen compleet negeert. Ze hebben erin toegestemd om om de twee weken werkvergaderingen te organiseren met de vakbonden, maar met hetzelfde budgettair kader... peanuts! En zelfs nog minder aangezien het budget gedaald is van € 7,5 naar 6,8 miljoen! Op donderdag 11 februari zijn er in de instellingen van de sector werkonderbrekingen gepland.

Hiermee wordt de financiering onmogelijk van:

  • 6% loonsverhoging
  • 6 verlofdagen met compenserende aanwervingen
  • Bijkomende aanwervingen om de werklast te verlagen
  • Doenbare eindeloopbanen (tandemplan, ADV)

Het is nu dat we druk moeten uitoefenen om nieuwe, omvangrijke rechten te verkrijgen voor de sector. Op donderdag 11 februari 2021 wordt er een dag van vakbondsacties georganiseerd om onze eisen kracht bij te zetten.

Wij willen onze strijd synchroniseren met die van de werknemers van de Social Profit van de Federatie Wallonië-Brussel aan wie de regering ook een belachelijk laag budget voorstelt.

In haar Relance- en herontwikkelingsplan verklaart de regering dat er “maatregelen moeten worden genomen voor de herwaardering van de arbeidsvoorwaarden van de werknemers van de eerstelijn.” Maar concreet is er niets voorzien!

Rusthuizen, crèches, verblijfscentra voor personen met een handicap, bijzondere jeugdbijstand, diensten voor gezinszorg, voor socio-professionele inschakeling, ambulante gezondheidszorg... Alle beroepen van al jullie sectoren zijn gedurende de voorbije maanden blijven voortwerken en zij hebben ervoor gezorgd dat de maatschappij overeind bleef!

Bron: https://mailchi.mp/bbtk-abvv/de-werknemers-van-de-brusselse-social-profit-brussel-hou-je-van-ons?e=7cf0e8f35a