Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Door de nieuwe coronamaatregelen die vanaf 27/03 van toepassing zijn vreest vakbond ACV Puls dat er veel personeel in de sector terug op tijdelijke werkloosheid zal vallen. Gisteren ontvingen de personeelsleden van Ikea volgend bericht van de directie: rekening houdend met de huidige maatregelen kunnen we echter onmogelijk iedereen aan het werk houden en zullen we een deel van jullie in tijdelijke werkloosheid moeten sturen. Dit spijt ons heel erg, en weet dat het altijd onze bedoeling is geweest om zoveel mogelijk jobs te organiseren om voor eenieder van jullie een inkomen te garanderen. De gesprekken met onze sociale partners hebben echter niet tot het gewenste resultaat geleid.

‘Een flagrante leugen!’, zo weet vakbondsverantwoordelijke Myriam Nevelsteen bij Ikea. ‘Meer nog: er is tot op heden is er geen enkele vraag gekomen naar de vakbonden toe om te overleggen en ook bij de vorige lockdown werd er geweigerd om te onderhandelen. We vroegen herhaaldelijk om een CAO op te stellen maar dit werd geweigerd door de directie.’

PERSONEEL BOOS

De personeelsleden van Ikea reageren verontwaardigd en boos. Ze vragen om de schuld niet op de sociale partners te steken en hebben zelf al een brief naar de directie verstuurd. ACV Puls vraagt alsnog sociaal overleg om tot een akkoord te komen over inzet van het personeel. ‘Tijdelijke werkloosheid heeft gevolgen voor het inkomen, de eindejaarspremie en vakantiegeld van het getroffen personeel, het is dus essentieel dat de sociale partners betrokken worden om de schade te beperken’, aldus Myriam Nevelsteen.