Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Wij staan achter de inhoud, want dit gaat ook ten koste van jobs in het onderwijs. Niemand schrijft zich in voor een opleiding waarvan hij vooraf weet dat hij ze toch niet kan afronden.

InburgeringOok suggereert de politiek met de wijziging van het Integratie- en Inburgeringsdecreet dat onze leerkrachten maar wat aanmodderen.

We hebben het hier over personeelsleden die elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven om kansen te creëren, om cursisten onder te dompelen in wat gangbaar is in onze samenleving, om ook onze nieuwkomers te laten excelleren. Is dat het respect dat je je personeel toont, op een moment dat het lerarentekort enkel maar groter wordt?

Met een impact op werknemers én werkgevers

Men werpt drempels op die de inburgering in de weg staan. Die inburgering is nochtans een voorwaarde om kans te maken op de arbeidsmarkt. Nogmaals, dit gaat ten koste van jobs, want je krijgt een werkzoekende die niet taalvaardig is en een werkgever die zijn kans op het vinden van geschikt personeel ziet verkleinen.

Samenleven kan je maar als je elkaar begrijpt

Mensen moeten elkaar begrijpen — en dat zowel in de communicatieve als culturele betekenis — om harmonieus te kunnen samenleven. Vanuit bepaalde politieke hoek is men er vaak snel bij om het te hebben over de onwil om Nederlands te leren.

Wij stellen vast dat de wil om een taal te leren en de bereidheid om je aan te passen aan de gewoonten van een gemeenschap, niet voldoende is. De Vlaamse regering verwacht blijkbaar dat je je goede wil ook nog financieel toont.

Het gaat hier over mensen die vaak de bus niet eens kunnen betalen. Laat dat toch even doordringen.

Als men echt wil dat mensen iets leren, als men echt wil dat ze iets bijdragen aan onze samenleving, dan moet je de de leerkrachten en de nieuwkomers de hand reiken.

Wat we vragen, kan je misschien nog het best zo samenvatten: wij hopen dat de politiek eens tussen de mensen gaat staan. Zo zie je wat er leeft, wat de mensen doen en hoe je hen kan helpen.

Source: https://www.acodonderwijs.be/persmededeling-30-maart-2021-integratie-en-inburgeringsdecreet/