Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Sinds gisteren voeren we met Greenpeace actie in de Stille Oceaan, duizenden kilometers hier vandaan. Onze collega en experte An is mee aan boord van de Rainbow Warrior!

GP0STUTF8 Medium res

Op de plek waar ons iconische schip zich bevindt, tussen Mexico en Hawaï, worden met steun van België tests gedaan voor diepzeemijnbouw. Het gaat om de ontginning van kostbare ertsen op de zeebodem voor onder andere de productie van smartphone-batterijen. Dit is onnodig en een onaanvaardbare verwoesting van de oceaanbodem.

Greenpeace heeft schepen nodig om actie te voeren voor de bescherming van de oceanen. Zonder jouw steun kunnen wij niet ter plaatse gaan.

Steun de acties van Greenpeace met een gift

Waarom verzetten we ons tegen diepzeemijnbouw?

Het unieke leven op grote diepte moet in al zijn diversiteit beschermd worden. De wezens op de oceaanbodem hebben zich perfect aangepast aan de extreme omstandigheden van hun omgeving (koud en donker) en lijken wel buitenaards. Zo vind je er ‘zombiewormen’ en volledig doorzichtige anemonen. Wat zal de impact zijn van monstermachines op dit unieke ecosysteem?

Er valt nog zoveel te leren over het leven op grote diepte. Door mijnbouw toe te laten, dreigen nog onontdekte soorten voorgoed te verdwijnen. Om maar te zeggen: er is vandaag meer geweten over het maanoppervlak dan over de diepzee...

Tot slot zijn de oceanen essentieel in de strijd tegen de klimaatcrisis. Ze houden enorme hoeveelheden koolstof vast en produceren meer dan de helft van de zuurstof op aarde.

Steun de acties van Greenpeace met een gift