Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

De werknemersvertegenwoordigers hebben heel duidelijke verwachtingen van het onderhoud met de PS-minister van Economie en Werk. Het onderhoud is gepland op vrijdagvoormiddag 23 april.

Gewapend met een lange lijst van tekortkomingen op de sociale wetgeving over herstructureringen, hebben de werknemersvertegenwoordigers een doel op korte en middellange termijn voor ogen:

- Zij willen dringend de actieve steun van de administratie om het overleg en de onderhandelingen met de directie van IBM terug op de rails te krijgen;
- Zij vragen dat de wet Renault verbeterd wordt, zodat de procedure in de toekomst niet enkel puur formeel gevoerd kan worden, zoals de IBM directie de afgelopen maanden heeft gedaan.

Na eenzijdig fase 1 van de wet Renault te hebben afgesloten, lijkt de directie van IBM die nu te willen omzeilen. Op dinsdag 20 april kondigde ze aan dat ze volgende week een "vrijwillig" vertrekplan zal voorstellen.

Onder het voorwendsel dat het hier niet om ontslagen gaat, wil zij dat plan lanceren zonder het einde af te wachten van de periode van 30 dagen waarin ontslagen verboden zijn. Nochtans is het resultaat in beide gevallen hetzelfde: jobs zijn verdwenen.

Wordt vervolgd...

Voor meer informatie kan je terecht bij één van de vakbondssecretarissen verantwoordelijk voor dit dossier:

Peter DARIN, vakbondssecretaris ACV Puls (NL)
Said ZAOUDI, vakbondssecretaris CNE (FR)
Tim De CANG, vakbondssecretaris BBTK/SETCa (NL – FR)
Alexandre LIEFOOGHE, vakbondssecretaris ACLVB/CGSLB (NL-FR)