Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

WAT IS DE WOONZAAK?

Woonzaak pleit voor een fundamenteel rechtvaardig woonbeleid in Vlaanderen, want wonen is een grondrecht. Het recht op wonen blijft in Vlaanderen voor velen dode letter. De overheid neemt haar verantwoordelijkheid onvoldoende. Via een Europese procedure bij het Europees Comité voor Sociale Rechten willen we de overheid ter verantwoording roepen.

Naast de procedure willen we het draagvlak vergroten om de wooncrisis een halt toe te roepen. Daarom zullen we een brede campagne over het recht op wonen voeren en zo een brede beweging op gang trekken.

Lees het volledige dossier

WIE IS DE WOONZAAK?

De Woonzaak is een initiatief van diverse organisaties die het recht op wonen hoog in het vaandel dragen. Volgende organisaties scharen zich achter het initiatief:

Vlaams Huurdersplatform, Netwerk tegen Armoede, Welzijnszorg, Feantsa, Samenlevingsopbouw, Orbit, Vormingplus Antwerpen, Vrouwenraad, Platform kinderen op de Vlucht, CAW-groep, Violett, Minderhedenforum, Gelijke Rechten voor Iedere Persoon met een handicap (GRIP vzw), Welzijnsschakels, Huurdersbonden, Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Vlaams ABVV, VIVAS, Beweging.net SOM, Geneeskunde voor het Volk, Huurpunt, Cirkant, Collectief Goed, Hart boven Hard, ACV, Samenhuizen vzw, VIVAS, Vereniging Wijkgezondheidscentra, ACLVB.

Onze woordvoerder is Hugo Beersmans, ere-administrateur-generaal van Wonen-Vlaanderen. Wil u ook graag aansluiten met uw organisatie, contacteer dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron: https://www.woonzaak.be/