Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Er komen hardere acties & belangrijke stiptheidsacties op vrijdag!

Op vrijdag 7 mei 2021 zullen op verschillende grenswegen van ons land belangrijke douanecontroles worden georganiseerd. Omdat zij voor geen enkel dossier een constructieve oplossing zien komen, hebben de douanebeambten de laatste weken in Zaventem, Zeebrugge en Bierset hun frustratie geuit. Zij hebben redelijke en gerechtvaardigde eisen gesteld.

De douanebeambten verwachten:
- extra aanwervingen;
- wat de pensioenen betreft: regularisatie en het in aanmerking nemen van de zwaarte van het beroep van douanebeambte;
- handhaving en versterking van de diensten in het gehele land; voorrang bij de vaccinatie tegen Covid-19;
- een bezoldiging die in verhouding staat tot het verrichte werk, de geleverde inspanningen en de gelopen risico's;
- een einde aan alle kleine operationele rompslomp en een werkschema dat de agenten respecteert.

Er zijn ministers die niet aarzelen om hun agenten openlijk te verdedigen. De douaneambtenaren verwachten hetzelfde van hun minister, Vincent Van Peteghem, en van de minister van Pensioenen, Karine Lalieux. Te lang hebben zij alleen beloften gehoord en geen concrete toezeggingen gekregen.

Zoals aangekondigd, zullen de douanebeambten hun acties opvoeren. Aanstaande vrijdag, 7 mei, zullen er belangrijke controles worden georganiseerd aan de grenzen van ons land (praktische details zullen vrijdagochtend worden meegedeeld).

Met deze controles zullen zij aantonen hoe belangrijk zij zijn in de strijd tegen belastingfraude. Bij eerdere acties hebben douanebeambten vaststellingen gedaan ter waarde van tienduizenden euro’s. Terwijl de regering De Croo grote ambities heeft in de strijd tegen de belastingfraude, is zij op onverklaarbare wijze van plan het personeelsbestand van de FOD Financiën blindelings en lineair in te krimpen. Belastingfraude kan niet met woorden worden bestreden, maar wel door de verschillende overheidsdiensten die met deze strijd zijn belast, het nodige personeel en materiële middelen ter beschikking te stellen.

Het wordt tijd dat minister Van Peteghem zijn departement en zijn agenten duidelijk verdedigt. Douanebeambten nemen geen genoegen met beloftes! Zij verwachten krachtige toezeggingen van de minister van Financiën en van de federale regering


Het gemeenschappelijk vakbondsfront van de FOD Financiën