Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

arton24390 a01bfDe ITUC verwelkomt de verstrekkende en essentiële aanbevelingen van het Independent Panel on Pandemic Preparedness and Response (IPPPR) , voorgezeten door Helen Clark en Ellen Johnson Sirleaf. Gerevitaliseerde multilaterale instellingen moeten onmiddellijk actie ondernemen op de langere termijn.

De ITUC steunt de vitale en dringende oproep van het panel om rijkdom, productiecapaciteit en intellectueel eigendom te delen. De Wereldhandelsorganisatie moet een pandemische TRIPS-ontheffing uitvaardigen , en de G20 moet de middelen ter beschikking stellen om de productiecapaciteit, vaccinatie en testen op te voeren.

Naast de reeks hervormingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) die in het rapport worden aanbevolen, moet de WHO meer vertrouwen op de IAO om ervoor te zorgen dat banen en werknemers worden beschermd tegen toekomstige pandemieën, en moet zij overleg plegen met vakbonden en werkgevers. effectiever en consistenter over het beheersen van pandemieën op en hun effect op werkplekken.

Sociale bescherming

ITUC-secretaris-generaal Sharan Burrow zei: “Het IPPPR-rapport benadrukt de vreselijke impact van het niet investeren in gezondheidszorg en ouderenzorg, en ook in sociale bescherming, die universeel zou moeten zijn maar vol gaten zit. We hebben een Wereldwijd Fonds voor Sociale Bescherming nodig om het proces te starten om die hiaten te dichten en de sociale bescherming duurzaam te maken. Mensen zouden niet hoeven te kiezen tussen eten op tafel zetten en de nodige maatregelen nemen om te voorkomen dat ze dodelijke ziekten oplopen en verspreiden.

“Er is terechte lof in het rapport voor eerstelijnsgezondheidswerkers, en een erkenning voor de vele andere werknemers - in de voedselproductie, distributie en detailhandel, en in transport, onderwijs en zorg, met lage lonen die de dreiging van infectie verergeren - die allemaal hebben ook alles in het werk gesteld om voor anderen te zorgen. Werkplekken zijn belangrijke besmettingsgebieden geweest en hebben geleden onder de nodige maatregelen om de pandemie aan te pakken.

“Nationalisme en ongelijkheid dragen een groot deel van de verantwoordelijkheid voor het enorme dodental en de toename van armoede, vooral onder vrouwen, kwetsbare raciale en gehandicapte groepen en degenen die in de informele sector werken. Kennis en competentie zijn gevalideerd en moeten worden gepromoot en verdedigd tegen complottheoretici en populisten zoals de voormalige Amerikaanse president Trump en president Bolsonaro in Brazilië.

“De volksgezondheid heeft betere financiering nodig, zodat de gezondheid van mensen niet afhangt van hoe rijk zij of hun land zijn. Maar we hebben ook een nieuw sociaal contract nodig om herstel en veerkracht te ondersteunen, en gezondheid en veiligheid op het werk moeten worden erkend als een fundamenteel recht op het werk. "

Bron: https://www.ituc-csi.org/ituc-welcomes-independent-panel-report?lang=en#msdynttrid=-EirhT7isYV0N86m1GRrdcQI9sleuw4OhArIgJwtS0A