Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Terwijl de vaccinatiecampagne toeneemt, stuurt Seris een nota naar zijn medewerkers die heel de verantwoordelijkheid van de organisatie van de vaccinatie doet wegen enkel op de werknemers…

Om de vaccinatie van de werknemers te vergemakkelijken, heeft de wetgever een vaccinatieverlof gelanceerd die de werknemers toelaat afwezig te zijn op hun werk, met behoud van hun loon, om zich naar hun afspraak te begeven.

Bij Seris, heeft de werkgever beslist, zonder overleg met de syndicaal afgevaardigden, dat de werknemers zelf moeten zorgen om zich buiten de werkuren te laten vaccineren.

Dit is alleszins de inhoud van de nota die het bedrijf overgemaakt heeft aan zijn medewerkers en die de te volgen praktische richtlijnen weergeeft in geval van vaccinatie. Daarin kunnen we onder andere lezen dat de werknemer ofwel een verandering van shift moet organiseren met één van zijn collega’s, ofwel het vaccinatiemoment moet veranderen, ofwel zich moet laten deplannifiëren…

Zo vermijdt de onderneming het loon te moeten betalen van de werknemers die zich laten vaccineren.

In plaats van de vaccinatie aan te moedigen, neemt Seris de omgekeerde weg want het risico is groot dat werknemers kiezen om zich niet naar hun afspraak te begeven om een loonverlies te vermijden of organisatieproblemen.

Dit toont nogmaals aan hoe weinig beschouwing de onderneming (en sector in het algemeen) heeft voor zijn medewerkers.

Dit is eveneens een duidelijke boodschap ter attentie van de regering en van het groot publiek in het algemeen: noch de gezondheid van de bewakingsagenten, noch deze van de bevolking (met wie de bewakingsagenten regelmatig in contact zijn) interesseren Seris. Het enige wat telt, is de rentabiliteit.