Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Werkgevers beheersen letterlijk onze vrijheid. Velen van hen misbruiken en niemand houdt hen verantwoordelijk. " - Tsigereda Brihanu is een voormalig huishoudster en activist

Onverschrokken door de verslechterende economische crisis in Libanon, blijven migrerende huishoudelijk werkers zich verenigen en campagne voeren voor een einde aan het uitbuitende kafala-systeem in het land dat deze werknemers in de val lokt in uitbuiting, misbruik en huishoudelijke dienstbaarheid. De effecten van COVID-19 en een ineenstortende lokale munteenheid vergroten alleen maar de dringende behoefte aan migrerende huishoudelijk personeel om hun rechten te krijgen in overeenstemming met internationale normen.

Lucy Turay is oprichter van het Domestic Worker Advocacy Network en campagnevoerder die zich inzet voor bewustwording van de gevaren van het kafala-systeem waarmee huishoudelijk personeel in Libanon wordt geconfronteerd. In haar thuisland Sierra Leone zet ze zich in voor betere bescherming van migrerende huishoudelijk werkers, waarbij ze herinnert aan haar eigen ervaringen als huishoudster in Libanon.

Lees het volledige artikel - klik hier -