Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

arton24420 01b5dDe ITUC roept het Internationaal Olympisch Comité (IOC) op om de zeer gebrekkige COVID-19-protocollen die het heeft gepubliceerd voor de Olympische Spelen in Tokio te herstellen, door samen te werken met vakbonden van sporters en pandemie-experts.

Een artikel dat op 25 mei in het prestigieuze New England Journal of Medicine werd gepubliceerd, onthult grote tekortkomingen in de IOC-plannen, die atleten, werknemers, vrijwilligers en mogelijk mensen in de thuislanden van atleten blootstellen aan vermijdbaar risico op infectie.

Sharan Burrow, algemeen secretaris van de ITUC, zei: “Een evenement dat mensen uit vrijwel elk land ter wereld zou samenbrengen wanneer de wereldwijde pandemie woedt, kan alleen worden overwogen op basis van de meest actuele wetenschappelijke kennis. Dit is niet het geval met het 'Playbook' van het IOC voor de Olympische Spelen in Tokio.

“Best-practice gezondheids- en veiligheidsnormen op het gebied van ventilatie, testen, het delen van accommodatie, het voorkomen van overdracht en andere essentiële beschermingen zijn niet opgenomen in de plannen van het IOC. Deelname aan de Olympische Spelen is het toppunt van hun sportervaring voor vele duizenden atleten, en iedereen die bij de Spelen betrokken is, verdient de maximale bescherming, geen regelingen die mensen bezuinigen en mensen blootstellen aan risico's die kunnen worden voorkomen en vermeden. "

Atleten verdienen beter

De ITUC is ook bezorgd dat ondermaatse protocollen op de Spelen van Tokio een gevaarlijk precedent zouden vormen voor andere internationale sportevenementen, gezien de positie van het IOC op het toppunt van de wereldsport.

“Atleten verdienen beter, net als alle mensen die de Olympische Spelen mogelijk maken. Dit is een kwestie van mondiaal belang. Het IOC zou moeten streven naar goud op preventie en ook het risico vermijden dat mensen die van de Spelen naar huis terugkeren het virus met zich meebrengen.

“Het IOC moet dringend samenwerken met de spelersvakbonden en deskundigen op het gebied van volksgezondheid en gezondheid en veiligheid op het werk. De ITUC staat klaar om dit te ondersteunen en zal de situatie nauwlettend volgen om te zien of de beste praktijk de bottom line is”, aldus Sharan Burrow.

Bron: https://www.ituc-csi.org/tokyo-olympics-Covid19-safety?lang=en#msdynttrid=Ayw3XQhmVYwDtNxANH6yiPPQCW03n7eeI_gn_7PczWA