Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

arton24447 ce90aDe International Trade Union Confederation (ITUC) roept de wereldregeringen op om zich te verzetten tegen de laatste aanval op vakbondsleden door het militaire regime in Myanmar.

 

Paspoorten werden geannuleerd en arrestatiebevelen uitgevaardigd voor verschillende hooggeplaatste leden van de Confederation of Trade Unions, Myanmar (CTUM) , waarvan sommigen werden vastgehouden. Het regime heeft regeringen over de hele wereld aangeschreven met het verzoek een aantal paspoorten niet langer te erkennen.

De CTUM heeft een belangrijke rol gespeeld bij het bredere verzet van de bevolking van Myanmar tegen de militaire machtsovername en de oprichting van een legitieme regering van nationale eenheid .

Asiel en bescherming

Sharan Burrow, algemeen secretaris van de ITUC, zei: “Deze laffe, wanhopige daad toont aan dat het verzet van de Myanmarese bevolking en hun vakbonden werkt.

“Dit is het gedrag van een regime dat wanhopig en bang is.

“Maar de mensen in Myanmar hebben alle steun nodig die we ze kunnen geven om te slagen. Ik roep alle regeringen die een brief hebben ontvangen van het militaire regime waarin wordt geëist dat ze paspoorten intrekken om dit verzoek te negeren en asiel en bescherming te verlenen aan de mensen in kwestie.

"Deze mensen verdienen onze steun en onze beste inspanningen om deze vervolging te stoppen."

De ITUC heeft een stakingsfonds gelanceerd om arbeiders en families in Myanmar te steunen die hun levensonderhoud zijn kwijtgeraakt door stakingen of andere protestacties. U kunt hier meer informatie vinden.

Bron: https://www.ituc-csi.org/myanmar-international-community?lang=en#msdynttrid=P_FYs0FzcxbpZzmVdj58Q2RnlGAkz3Tvj9boRWWs5-0