Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

arton24547 116db

Op 25 juni treedt het robuuste en baanbrekende instrument van de IAO, het Verdrag inzake geweld en intimidatie (C190), twee jaar na de goedkeuring ervan in werking. Tot op heden hebben Argentinië, Ecuador, Fiji, Namibië, Somalië en Uruguay het geratificeerd, en de ITUC roept alle landen op om dit voorbeeld te volgen.

Ter gelegenheid van de verjaardag mobiliseren ITUC-filialen over de hele wereld om aan te dringen op ratificatie en effectieve implementatie van het verdrag en de bijbehorende IAO-aanbeveling 206.

De ITUC en de Global Unions-partners organiseren een speciaal online-evenement om een C190-toolkit te lanceren , die in zeven talen beschikbaar zal zijn. Om deel te nemen aan het online evenement op 25 juni om 14.00-15.30 CEST, registreer je op Zoom of zoek het evenement op Facebook .

De IAO heeft ook een wereldwijde campagne gelanceerd om ratificatie en implementatie te bevorderen.

Regeringen moeten C190 met spoed ratificeren. Geweld en intimidatie zijn diep geworteld in de hedendaagse arbeidswereld en treffen miljoenen werknemers – vooral vrouwen en ook geracialiseerde, inheemse, migranten-, LGBTQI+-, gehandicapte werknemers en andere groepen werknemers die te maken hebben met discriminatie en ongelijkheid.

De COVID-19-pandemie heeft geleid tot een gruwelijke toename van gevallen van huiselijk geweld over de hele wereld, een toename van gendergerelateerd geweld en intimidatie – met name tegen eerstelijnswerkers – en een toename van cyberpesten. Werknemers in de informele economie hebben te maken gehad met een dramatische toename van geweld en intimidatie, aangezien vaak fysiek geweld tegen hen is gebruikt wanneer maatregelen zijn opgelegd om beweging te beperken. Bij gebrek aan sociale bescherming worden deze arbeiders gedwongen te blijven werken om te overleven.

De ITUC, Global Union Federations (BWI, EI, IFJ, IndustriALL, ITF, IUF, PSI en UNI) evenals de International Domestic Workers' Federation (IDWF) , maatschappelijke organisaties en bewegingen voor sociale rechtvaardigheid, mensenrechtenverdedigers, vrouwenrechten organisaties en feministische bewegingen zullen krachtig campagne voeren tot de dag dat alle regeringen zich ertoe verbinden C190 te ratificeren.

Bron: https://www.ituc-csi.org/ratifyc190-without-delay?lang=en#msdynttrid=ZLP2IdP6NBtpsJWsz6itmHogxAoqzTnnr8zSynAYemg