Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Greenpaece

THUMBNAIL NEW2021 investigation nl vBIedereen weet intussen wel dat de komende jaren cruciaal zijn in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Enkel met structurele veranderingen kunnen we de temperatuurstijging onder de 1.5°C houden, zoals bepaald in het klimaatakkoord van Parijs. Dat houdt onverbiddelijk een volledige stop op het gebruik van fossiele brandstoffen in. Maar net deze industrie kan rekenen op een bijzonder sterke lobbymachine.

Daarom lanceerde het onderzoeksteam van Greenpeace in de zomer van vorig jaar een grootscheeps onderzoek naar transparantie. Hiermee willen wij de relaties tussen de Belgische overheid en de fossiele brandstof industrie van de afgelopen 6 jaren analyseren en zo inzicht krijgen in de politieke banden en de agenda van de fossiele lobby. Bekijk onze video, waarin we het gebrek aan transparantie van onze overheid aan de kaak stellen.

Ik bekijk de video

Met dit onderzoek willen wij deze strategieën aan de kaak stellen, waarmee de fossiele brandstofindustrie, samen met de leiders van ons land, projecten uitvoert die het klimaat verder in gevaar brengen. Hiervoor moeten wij lange en dure juridische procedures voeren. Ook u kunt bijdragen aan het succes van ons onderzoekswerk door ons financieel te steunen.


Ik steun dit onderzoek met een gift

Meer dan ooit zijn we vastberaden om deze informatie bloot te leggen en jou en alle burgers in België die waarheid te tonen.
Alvast hartelijk dank voor je steun,

Céline Préaux
Onderzoeksteam Greenpeace België