Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

“In verschillende steden in Cuba zijn gisteren 12/07/2021 spontaan protesten uitgebroken “ ( in HLN) en andere “neutrale” en” toegewijde” media van het hier bij ons in voege regime! “het ging alles samen om een veertigtal manifestaties, verspreid over het hele grondgebied”

Dus echt zeer spontaan??? .

zo stelden journalisten van het Franse persagentschap AFP vast. !!!

Zeer spontaan, toevallig ter plaatse, met fotografen en camera’s???

HLN: “Het land maakt momenteel de ergste economische crisis in 30 jaar door, onder meer als gevolg van de coronapandemie.

ONDER MEER?… IS DAT DUS HOE DE BLOKKADE SINDS 8 FEBRUARI 1962 EN DE SANCTIES VAN DE USA GENOEMD WORDEN ???

“De Amerikaanse Nationale Veiligheidsadviseur Jake Sullivan waarschuwde Cuba, de demonstranten niet aan te vallen. “De Verenigde Staten steunen vrijheid van meningsuiting en vergadering op heel Cuba en zouden elk geweld tegen of elke aanval op vreedzame demonstranten die hun universele rechten uitoefenen, sterk veroordelen”???

OOK Zeer spontaan en snel ! Heeft hij dit ook aan zijn president geseind tijdens de betogingen in de usa ???

Biden zei toch onlangs dat de usa troepen uit Afghanistan terugtrekken, omdat de Afghanen zelf hun regime moeten kunnen kiezen !!!

ZO NIET DE CUBANEN?

MAAR CUBA IS NIET ALLEEN ! CUBA NO ESTA SOLA !

In vele landen hebben dan ook al velen tegen deze onmenselijke sancties en blokkade betoogd en solidariteitsacties gevoerd, zo nog eens in Brussel aan het centraal station op donderdag 22 juli.

Ik zag er deelnemers en sprekers van de vakbonden en andere verenigingen zoals FOS, ABVV, ACW, Cubamigos en Cubanismo, politieke partijen zoals PVDA, PCB. Sprekers uit diverse landen en overtuigingen maar allen uit solidariteit met het Cubaanse volk en zijn revolutie, tegen de sancties opgelegd door de usa, voor wie aan Cuba leveringen zou doen van medicamenten, maandverbanden, vaccinatiemateriaal, werktuigen, petroleum, voedsel …zelfs voor kinderen. Alle deelnemers en ook de vele sprekers waren geestdriftig en vastberaden te volharden, ons doel is nog niet bereikt toch zullen wij (en jij?) voort actie voeren, op straat en plein, door woord en pen, met spandoek en petitie.

En ook door het ophalen van geldelijke steun, iedere euro telt, die je kunt overschrijven op rekening van de vzw vrienden van Cuba/ Cubamigos BE90 5230 2011 7732 met melding “medisch materiaal”

Op onze site www.lef-online.be vindt je de toespraak van Wim de coördinator van https://stopdeblokkade.be.

Cuba is niet alleen:

In Duitsland: werd door de vrienden van Cuba al 60.000€ ingezameld. www.fgbrdkuba.de

In Frankrijk: werd 60 miljoen injectiespuitjes verstuurt (medicuba-europe)

In Nederland: ncpn.nl op naam van la Estrela de Cuba en acholanda.nl

In de UNO: Tijdens de algemene vergadering werd voor de 29e maal gestemd tegen de Amerikaanse blokkade door 184 landen, 2 landen (usa en Israël) stemden voor de voortzetting en 3 onthielden zich ( Colombia, Brazilië en Oekraïne)

Leon