Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

headline horizontal nlLaat je stem luid horen op 10 oktober #BackToTheClimate

Kruis zondag 10 oktober alvast aan in je agenda. Want die dag laten we opnieuw met z’n allen van ons horen tijdens een grote klimaatactie: #BackToTheClimate. Jij doet toch ook mee?! Want elke stem is nodig om onze overheden wakker te schudden met een oorverdovende boodschap: we hebben geen tijd meer te verliezen, het is tijd voor actie!

Wat deed jij op 9 augustus? Genoot je van de zon die er eindelijk (bijna) doorkwam? Bood je hulp bij de heropbouw in Wallonië? Was je op vliegvrije reis? Of volgde je geschrokken het nieuws rond het bikkelharde klimaatrapport van IPCC?

Wat wij deden op 9 augustus, behalve dat IPCC-rapport grondig bestuderen? Tientallen vragen van journalisten beantwoorden. ‘Wat kunnen we zelf doen om de klimaatverandering tegen te gaan?’ was een vraag die telkens terugkeerde. Want de conclusies van de klimaatwetenschappers laten niets aan de verbeelding over: menselijk gedrag is verantwoordelijk voor de extreme weersomstandigheden waar we steeds vaker mee geconfronteerd worden.

Dus wat kunnen we als individu doen? Heel wat. Jij, die je auto deelt, spullen laat repareren, voor groene energie kiest, duurzaam verbouwt, flexitarisch eet... Goed bezig! Ga zo door! Want alle individuele inspanningen geven mee vorm aan de toekomst.

Eis meer actie van onze overheden!

Maar nog belangrijker dan de rol van het individu is op dit moment de verantwoordelijkheid van onze overheden. Zij moeten meer dan één versnelling hoger schakelen, en van duurzaamheid de beste, haalbare en betaalbare, optie maken voor iedereen. Nu!

Dus wat kan jij doen? Op 10 oktober je stem luid laten horen tijdens de grote klimaatactie #BackToTheClimate. Op de vooravond van een belangrijke Europese top en de grote klimaattop in Glasgow, zal je zo samen met meer dan negentig organisaties een krachtig signaal geven aan onze overheden: genoeg getalmd! Dit is het kantelpunt. Nee, we kunnen alles niet bij het oude laten. We móéten werk maken van een wereld die solidair, duurzaam en eerlijk is. We moeten #BackToTheClimate.

Hoe de klimaatactie er precies zal uitzien, zal afhangen van de geldende gezondheidsmaatregelen. Wordt het een grote klimaatmars in Brussel of kan je aansluiten bij een van de vele lokale acties? Die dag zullen we sowieso met velen onze stem oorverdovend luid laten weerklinken. Het wordt een onvergetelijke ervaring!

Doe je mee op 10 oktober?

Hou de website backtotheclimate.be in de gaten voor info en updates.

Bron: https://mailing.bblv.be/mailcamp/webversion.php?subid=33j4vn4pp085&ccode=yn8j9v0ojk5ji5yw9lpyj1qrav8rmzj66vews42mkn53pg26s62g5ojll4o3upmvo&lid=6vn&nstatid=99zepvg&nid=zj4ey5k&statid=99zepvg&info=p86pyvw