Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

arton24815 d5c11Het nieuwe rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) over sociale bescherming legt de enorme lacunes in de dekking van de sociale bescherming over de hele wereld bloot: 47% van de mensen heeft helemaal geen sociale bescherming en nog eens 22% heeft geen volledige bescherming in overeenstemming met de internationale arbeidsnormen .

Sharan Burrow, algemeen secretaris van de ITUC, zei: “Hoewel sommige landen tijdelijke pandemische maatregelen hebben ingevoerd, laat dit rapport zien hoe weinig vooruitgang er in het algemeen is geboekt. Het is een wereldwijd schandaal dat zoveel miljarden mensen geen enkele vorm van bescherming hebben en dat slechts een derde van de wereldbevolking voldoende wordt gedekt.

“Vooral voor de minst welvarende landen is een mondiaal fonds voor sociale bescherming urgenter dan ooit. Alle regeringen moeten erkennen dat sociale bescherming een investering is die sociaal en economisch een positief rendement oplevert.

“Het is ook een groot probleem voor de volksgezondheid, vooral tijdens een pandemie, wanneer mensen geen andere keuze hebben dan te werken om te overleven, waardoor ze en hun naasten worden blootgesteld aan infecties.

“Als er geen sociale bescherming is, zal COVID-19 blijven gedijen, veel meer levens eisen en mogelijk aanleiding geven tot nieuwe varianten die een bedreiging kunnen vormen voor iedereen op de planeet. Daarom is universele sociale bescherming een van de vijf eisen van de arbeiders onder een nieuw sociaal contract.”

Bron: https://www.ituc-csi.org/ituc-welcomes-ilo-social-protection-report?msdynttrid=RqHLhSPuW72nseXvBMQGHm9eJnmL9WJKPikbC7Xeaq8&lang=en