Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

STAKING TEXACO BREIDT ZICH UIT: OOK STARBUCKS & BURGER KING DICHT
Overleg met de directie levert niets op, personeel massaal ontevreden
Vandaag maandag 4 oktober sluit het personeel van de Texaco tankstations en de bijhorende franchisewinkels van o.a. Starbucks en Burger King maar liefst 8 grote vestigingen, ook aan de snelwegen. ‘’Na de recente acties hoopten we dat het signaal bij de directie was aangekomen maar helaas ’’, weet Kevin Kiggen van vakbond ACV Puls. ‘’De directie weigert concrete stappen om de werkdruk aan te pakken. Een zwaar tekort aan collega’s, een immense werkdruk en een minimumverloning volgens het sectorbarema. Dit is voor niemand nog werkbaar’’, aldus de vakbondssecretaris van ACV Puls.

PERSONEEL MASSAAL ONTEVREDEN
ACV Puls ondervroeg het personeel: maar liefst 85% van het personeel ervaart werkdruk en meer dan 3 op 4 werknemers voelt zich onveilig op de werkplek.
Ook het grote tekort aan interne opleiding en het komen en gaan van collega’s doen nu bij het personeel de emmer overlopen. ‘’Collega’s die de problematiek aankaarten worden afgestraft en komen in een burn-out terecht’’, aldus Kiggen.

SLECHTSTE LEERLING VAN DE KLAS
Opvallende vaststelling: in andere tankstations met een syndicale werking loopt het goed. Daar is er opvallend méér respect voor het personeel en hun uitdagende job. ‘’We zien dat Texaco op alle vlakken de slechtste leerling van de klas is’’, stelt Kiggen. ‘’Het management zit in het Verenigd Koninkrijk. We twijfelen dus steeds meer aan de bevoegdheid van de Belgische directie om dingen écht aan te pakken. Nochtans bepaalt de overheid wie er een tankstation mag uitbaten. Dit zou dus niet mogen gebeuren.’’

De actie start op maandagochtend 6u en loopt de ganse dag. De tankstations die al zeker zullen gesloten worden zijn Heverlee Noord, Heverlee Zuid, Kruibeke Noord, Kruibeke Zuid, Brasschaat en ‘s Gravenwezel. Ook de aanliggende winkels van Starbucks en Burger King zullen gesloten blijven. Er zal telkens 1 pomp om te tanken beschikbaar blijven om de hinder te minimaliseren.