Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

PERSONEEL EN DIRECTIE TEXACO BEREIKEN AKKOORD: STAKING AFGEWEND

De geplande nationale staking bij de Texaco-stations maandag 4 oktober is afgewend, zo meldt ACV Puls. Na een eerste kleinere staking van het personeel op 17 september werd er geluisterd maar nog geen actie ondernomen door de directie. Het personeel liet zich vervolgens zeer misnoegd uit over de houding van de directie en drong aan op een nationale staking.

‘‘Het is de directie duidelijk gemaakt dat het ons menens is’’, weet Kevin Kiggen, verantwoordelijk vakbondssecretaris van ACV puls. ‘’Toen de plannen voor een nationale staking hen bekend werden gemaakt zijn ze overstag gegaan, maar het zijn vooral de eerdere acties van het personeel die hen hebben doen inzien dat het zo niet verder kon.’’
Nu komt de directie dus over de brug met aangepaste maatregelen rond werkdruk, maaltijdcheques, een vergoeding voor zondagwerk, … . ‘’We zijn uiteraard erg tevreden dat er een akkoord is maar betreuren dat het zo lang heeft moeten duren alvorens er geluisterd werd’’, aldus Kevin Kiggen. Maandag 4 oktober, zullen de Texaco tankstations en alle bijhorende franchisewinkels gewoon geopend zijn.

Kevin Kiggen van ACV PULS