Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Met het project ‘De Nieuwe Samenzweerders’ (waarbij we in een vervolgtraject op zoek gaan naar nieuwe deelnemers) ging Reset.Vlaanderen in samenwerking met de opleiding Netwerkeconomie en Levuur op zoek naar gemotiveerde werknemers met ideeën rond duurzaamheid en circulaire economie. Het project ondersteunt geëngageerde werknemers die circulaire principes willen invoeren in hun bedrijf of organisatie. Wij spraken met Carla Uwents, die als duurzaamheidscoördinator van de Universiteit Antwerpen het traject doorloopt.

Reset.Vlaanderen biedt de werknemers een trajectbegeleiding aan, waarbij ze worden klaargestoomd om de overgang naar meer duurzaamheid en circulariteit in hun organisatie in stapjes aan te pakken als ‘social intrapreneurs’. Intrapreneurs zijn werknemers die een ondernemersmentaliteit hebben, en zo innovatie binnenbrengen in een organisatie op eigen initiatief.

Vanuit een verleden als Ecocampusbegeleider werd Carla duurzaamheidscoördinator. Ze heeft een gevarieerde job: “Dagelijks ga ik aan de slag met enthousiaste medewerkers, onderzoekers, studenten en studentenclubs, om hen te begeleiden en ondersteunen bij het uitwerken van duurzame ambities binnen de Universiteit. Als een studentenclub bijvoorbeeld evenementen duurzamer wil organiseren, proberen we samen een goed systeem van herbruikbare bekers op te zetten. Daarnaast adviseer ik bij bepaalde processen en aankopen, en probeer ik bij collega’s een duurzaamheidreflex te genereren in hun eigen werking”, vertelt Carla.

Lees het volledig artikel - klik hier -