Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

De mensheid slaagt er maar niet in de klimaatcrisis tegen te houden. De toestand is nu meer dan urgent -- onze planeet slaakt een noodkreet.

Momenteel zitten wereldleiders samen voor historische klimaatgesprekken -- maar beloftes zonder echte daden volstaan niet langer. We hebben moedige, visionaire leiders nodig die eindelijk doen wat nodig is om ons te redden van de gapende afgrond.

Ik zal aanwezig zijn bij de klimaatonderhandelingen met inspirerende jeugdleiders zoals Vanessa Nakate en Dominika Lasota. We zullen tientallen regeringen persoonlijk ontmoeten -- het is de perfecte kans om een enorme oproep tot urgente actie te overhandigen. Sluit je nu bij ons aan: voeg je naam toe met één klik en deel dit.

VOEG MIJN NAAM TOE

Aan wereldleiders,

‘Verraad.’

Zo noemen jongeren overal ter wereld het feit dat onze overheden er maar niet in slagen de uitstoot van broeikasgassen in te dammen. En dat hoeft ons niet te verbazen.

We staan mijlenver van het cruciale doel van 1,5°C, en toch blijven overheden overal de crisis aanwakkeren door miljarden euro’s uit te geven aan fossiele brandstoffen.

Het speelkwartier is voorbij. Het is nu code rood voor de planeet. Miljoenen mensen zullen sterven terwijl onze planeet ten onder gaat -- die angstaanjagende toekomst wordt gecreëerd, of net vermeden, door de keuzes die u maakt. U heeft de macht om te beslissen.

Wij, burgers van over de hele wereld, vragen u met aandrang om de klimaatcatastrofe het hoofd te bieden. Niet volgend jaar. Niet volgende maand. Nu:

  • Bescherm de noodzakelijke doelstelling van 1,5°C met een onmiddellijke, drastische, jaarlijkse uitstootreductie zoals de wereld nooit eerder heeft gezien.
  • Beëindig onmiddellijk alle investeringen in fossiele brandstoffen, subsidies en nieuwe projecten, en stop nieuwe exploratie en winning.
  • Maak een einde aan ‘creatieve’ koolstofboekhouding en publiceer de totale uitstoot voor alle consumptie-indexen, productieketens, internationale luchtvaart en scheepvaart, en het verbranden van biomassa.
  • Kom de belofte van 100 miljard euro aan de kwetsbaarste landen na, met bijkomende fondsen voor klimaatrampen.
  • Voer een klimaatbeleid dat arbeiders en de kwetsbaarste mensen beschermt en elke vorm van ongelijkheid inperkt.

Eén inspirerende leider volstaat om het verschil te maken. Klimaatverandering is een unieke kans om onze samenlevingen eens en voor altijd radicaal te transformeren. Dit is ook een gelegenheid voor vastberaden, visionair leiderschap. Het vergt ongelooflijk veel moed -- maar weet dat als u hiervoor opkomt, miljarden mensen zich achter u zullen scharen.

VOEG MIJN NAAM TOE