Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

 

Nieuwe elektrische bussen De Lijn worden in Vlaanderen gemaakt!

 

ACV-CSC METEA is meer dan tevreden dat het eerste order van elektrische bussen van De Lijn (VVM) wordt toegewezen aan twee Belgische ondernemingen, Van Hool (Lier) en VDL (Roeselare). Vooral voor Van Hool is dit een opsteker in deze moeilijke coronaperiode.

ACV-CSC METEA heeft zich de voorbije maanden mee ingezet om de Belgische ondernemingen te laten deelnemen aan de tender. Dat was in eerste instantie niet zo! Wij zijn er altijd van overtuigd geweest dat er bij VDL en Van Hool voldoende kennis en competentie aanwezig is om dit order, en hopelijk ook de volgende orders met een zeer degelijke kwaliteit, uit te voeren.

Het is dan ook zeer belangrijk dat de eerste bestelling van 60 elektrische bussen in Vlaanderen blijft. In de toekomst zullen overal de oude diesel aangedreven bussen vervangen worden door (moderne) elektrisch- en waterstof aangedreven bussen. In het kader van de innovatie en verdere ontwikkeling kan meer productie alleen maar leiden tot een nog betere kwaliteit!

Het is van groot belang voor de tewerkstelling dat de productie van de bussen en onderdelen zoveel als mogelijk in België blijft. Enkel op die manier kunnen de werknemers mee evolueren in de nieuwe technologieën en kunnen deze bedrijven verankerd blijven in Vlaanderen.

Wij gaan er vanuit dat beide bedrijven dit eerste order kwalitatief afwerken zodat de volgende bestellingen van honderden bussen ook aan hen wordt toegewezen!