Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

 

 

ACV Puls persbericht: Kinderopvang staat op kraken

De onthaalouders en medewerkers in de kinderopvang hebben in deze zware coronaperiode, zoals altijd, het beste van zichzelf gegeven. Werkdagen van 11u lijken eerder regel dan uitzondering. Ook op vrije dagen springen zij met regelmaat van de klok in om zieke collega’s te vervangen, zeker nu tijdens de coronapandemie. Als een logistiek medewerker afwezig is, komt de was en plas er bovenop. In het beste geval heeft elke kinderbegeleider 9 kinderen onder zijn of haar hoede.

Tijd om die 9 (b)engeltjes Sinterklaasliedjes te leren, heeft een kindbegeleider dan ook amper. Dag in dag uit staan ze paraat om kindjes liefdevol te verzorgen, spe­lenderwijs dingen aan te leren en te troosten bij grote en kleine verdrietjes. Maar er is een limiet aan de hoeveelheid werk die de onthaalouders en medewerkers in de kinderopvang aankunnen. Daarom vraagt ACV Puls de Vlaamse overheid enkele zaken:

  1. Een strak stappenplan en dus de nodige centjes om elke onthaalouder die dat wenst, in het werknemersstatuut te laten stappen.
  2. Minder kinderen per kindbegeleider en dus meer kwaliteit en een lagere werk­druk.
  3. Gelijk loon voor gelijk werk, ongeacht de werkplek.

In deze Sinterklaasperiode verdient het personeel in de kinderopvang ook een cadeautje. Met ons lijstje kunnen we kindbegeleiders de erkenning geven die ze verdienen, én voor elk (b)engeltje een warme onthaalplek voorzien. Want is dat niet waar het om draait?