Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

 

RUSLAND, STOP DE VERVOLGING VAN MEMORIAL!

Rusland wil prominente mensenrechtenorganisatie sluiten

De Russische autoriteiten willen een van de belangrijkste mensenrechtenorganisaties, Memorial sluiten. Eerder werd de organisatie al onder een repressieve wet bestempeld tot ‘buitenlandse agent’ in een poging haar werk te bemoeilijken. Nu gaan de autoriteiten een stap verder en willen ze dat Memorial haar deuren sluit.

Roep de Russische autoriteiten op te stoppen met de vervolging van Memorial. Ook moet de ‘buitenlandse agenten’-wet worden afgeschaft.

Memorial moet haar belangrijke onderzoek naar onder meer misstanden tijdens het Sovjettijdperk en schendingen van mensenrechten in Tsjetsjenië kunnen voortzetten. De Russische autoriteiten moeten een einde maken aan hun ongegronde aanval op de vrijheid van vereniging en meningsuiting door onder meer de wet op de ‘buitenlandse agenten’ onmiddellijk in te trekken. Deze wet wordt al bijna 10 jaar gebruikt om mensenrechtengroepen en media de mond te snoeren. Op 23 en 28 december zijn er nieuwe zittingen in het proces tegen Memorial.

Teken de Petitie HIER

Bron : https://www.amnesty.nl/forms/spoedactie-rusland-memorial-ea?utm_source=EA&utm_medium=email&utm_campaign=memorial&utm_content=actiefainl