Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

 

Persbericht: stakingsaanzegging cabinecrew bij RYANAIR

Drie jaar nadat Ryanair uiteindelijk akkoord ging met de naleving van de Belgische wetgeving, blijft Ryanair de rechten van zijn werknemers schenden. De beloofde Belgische loonfiches en loonsysteem staat nog altijd niet op punt. Dit zorgt voor dagelijke problemen in geval van werkloosheid, ziekte, zwangerschapsverlof etc.

 

Tijdens de coronacrisis heeft het bedrijf een inlevering geeist van het personeel. Vandaag draait de sector op volle touren maar verstopt het bedrijf zich achter de crisis in Oekraine en de stijgende energieprijzen om geen tegemoedkomingen te doen aan het personeel. Alsof het leven niet duurder wordt voor de gewone werknemers van ryanair.

Het is genoeg geweest !

Daarom hebben we, na alle onderhandelingsmiddelen te hebben gebruikt, met name via meerdere bemiddelingen binnen het Paritair Comité, onder auspiciën van de FOD Werkgelegenheid-Arbeid, geen andere keuze dan vanaf vandaag een stakingsaanzegging van onbepaalde duur te lanceren.

Dat betekent dat, als Ryanair het niet over een andere boeg gooit, de Belgische werknemers zeer binnenkort het werk zullen neerleggen, ongetwijfeld vergezeld door andere Europese collega's.

Het is niet aan de werknemers, die al veel hebben geleden, om te betalen voor de verschillende crises.