Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

 

Sluit je aan

Beste vrienden,

Afschuwelijk! Het Amerikaans Hooggerechtshof heeft zojuist miljoenen vrouwen het recht op een veilige en legale abortus ontnomen!Maar overal ter wereld slaan voorvechters van vrouwenrechten terug -- en ze hebben jullie hulp nodig! Sluit je aan bij hun open brief -- en laten we dit de grootse oproep voor reproductieve rechten ooit maken!Zodra we een miljoen handtekeningen hebben, zullen we deze open brief publiceren in vooraanstaande Amerikaanse media -- teken met één klik en deel dit nu!

SLUIT JE AAN

Beste vrienden in de VS,Vandaag breekt ons hart samen met dat van jullie -- nu miljoenen van jullie het fundamentele recht op een veilige abortus verliezen.Wij zijn voorvechters van vrouwenrechten van over de hele wereld. Wij hebben vaak in uiterst vijandige omstandigheden gestreden voor ons recht op een veilige en legale abortus. Wij hebben vandaag één boodschap voor jullie: solidariteit is ons antwoord.Het besluit van het Hooggerechtshof zal reële, verwoestende gevolgen hebben, met name voor jonge vrouwen, Zwarte vrouwen, Latina’s en vrouwen met een laag inkomen.Maar dit is niet het einde van onze strijd. Het is het begin van een nieuw tijdperk voor abortusrechten in de VS -- en jij kunt mee bepalen hoe dat eruitziet.Wereldwijd hebben bewegingen voor abortusrechten schijnbaar onmogelijke overwinningen behaald -- omdat we de straat zijn opgegaan. Onze verhalen hebben verteld. Van elkaar geleerd hebben. En omdat we geweigerd hebben ons onzichtbaar te maken, zelfs wanneer we bedreigd werden.We hebben eindeloos veel bewondering voor de moedige en onuitputtelijke inspanningen die jullie al hebben geleverd om jullie rechten te beschermen, en we willen duidelijk zijn: we zullen niet de andere kant opkijken -- we maken deel uit van jullie strijd.

Amerika, we sturen jullie solidariteit van over de hele wereld.


En aan president Biden en alle wetgevers in de VS -- dit is ook jullie strijd. 
We verwachten dat jullie de rechten van miljoenen Amerikanen verdedigen en we zullen niet zwijgen als jullie hen in de steek laten.Met vriendelijke groet,

Voorvechters van abortusrechten overal ter wereld

SLUIT JE AAN

Er zijn momenten in ieders leven waarop we de handen ineen moeten slaan en strijden voor wat juist is -- en dit is zo’n moment. Dit gaat niet over één land -- de aanval op onze lichamen overstijgt alle grenzen. Net als ons verzet.

Met hoop en vastberadenheid,Paula Ávila-Guillén (Colombia), Marta Alanis (Argentinië), Lidia Casas Becerra (Chili), Regina Fonseca Discua (Honduras), Rossina Guerrero (Peru), Morena Herrera (El Salvador), Sandra Mazo (Colombia), Karuna Nundy (India), Mónica Roa (Colombia), Ailbhe Smyth (Ierland) en nog 93 voorvechters van abortusrechten overal ter wereld, en het Avaaz-team (klik hier voor de volledige lijst van ondertekenaars)

Meer informatie:In het Engels: