Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

 


Brussel, 7 oktober 2022

Onbegrijpelijk: de regering zette net de Europese richtlijn over evenwicht tussen werk en privéleven  om, maar neemt nu wel tijdskrediet onder vuur

De regering neemt het evenwicht tussen werk en privéleven van werknemers in de openbare en de privésector onder vuur. Ze wil snoeien in het recht op tijdskrediet voor de zorg voor kinderen en de tijdskredieten eindeloopbaan. De regering wil het bedrag van de uitkeringen voor tijdskrediet verlagen en de toegangsvoorwaarden verstrengen.

We staan versteld van deze besparingsplannen die ten koste gaan van de gezinnen, in het bijzonder vrouwen.

De maatregelen voor tijdskrediet hebben hun belang bewezen en alle evaluaties tonen aan dat de maatregelen om de balans werk-privé te ondersteunen juist verstevigd moeten worden.

Elke dag vrezen steeds meer werknemers voor hun energierekeningen. Hen nog meer financiële inkomsten en manieren om werk en privéleven te combineren afpakken, getuigt van een flagrant gebrek aan respect.

Dat terwijl vorige week donderdag (29/09) het wetsontwerp 2808 dat de Europese richtlijn over het evenwicht werk-privéleven omzet op initiatief van Minister Dermagne gestemd werd in de Kamer. We verwachten van de regering dat ze daar dan ook consequent naar handelt .

We herinneren eraan dat in de besprekingen over de begroting het van essentieel belang is om het geld te gaan zoeken waar het zit: de sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen.

Met vriendelijke groet,

David Vanbellinghen, ACV Pers- en informatiedienst

0477 37 88 17

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.hetacv.be

E-mail disclaimer NL/E-mail disclaimer FR/E-Mail-Disclaimer DE
Privacyverklaring/Déclaration relative au respect de la vie privée/Datenschutzerklärung