Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

 

Collectie AMSAB-ISG

BLIK HISTORIK: OP REIS DOOR ONZE SOCIALE GESCHIEDENIS

– Een nieuwe podcast van Linx+: Aflevering 3 (Vrouwenstrijd) nu online!

In deze reeks gaan we dieper in op verhalen vanuit onze sociale geschiedenis. Af en toe is er een thema, een gebouw of een gebeurtenis waarover nog zoveel valt te vertellen… En net dat gaan we doen in deze podcast-reeks. We laten getuigen en mensen kort bij het verhaal aan het woord en komen zo nog meer te weten over de sociale geschiedenis die de fundamenten heeft gelegd van onze welvaartsstaat.

Sociale geschiedenis levendig houden vormt een rode draad in de werking van Linx+. We vertalen thema’s uit de arbeiderscultuur en -strijd naar laagdrempelige activiteiten en bouwen zo aan een breed netwerk dat bijdraagt aan een solidaire en inclusieve samenleving.

Veel luisterplezier!

Blik Historik is ook te beluisteren via Spotify, Apple en diverse andere podcastplatformen.

Aflevering 3: Vrouwenstrijd (september 2022)

Cecile Rapol was erbij op de allereerste vrouwendag in 1972. Sindsdien miste ze zowat geen enkele editie. 84 is ze ondertussen en nog steeds overtuigd feministe. Cecile heeft 50 jaar ervaring in de strijd voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen. Ze opende in 1980 het Vrouwenhuis in Roeselare en werd in 1994 gemeenteraadslid voor de socialisten. Maar ze is ook moeder van 4 kinderen en stopte met werken om voor haar kinderen te zorgen.

Hoe ze dat allemaal rijmt met haar feminisme en of vrouwenstrijd nog wel iets van deze tijd is, verneem je allemaal in deze podcast. Ook haar dochter Marieke Kindt schoof mee aan tafel. (Tip: luister zeker tot het einde…)

 

Cecile Rapol was erbij op de allereerste vrouwendag in 1972. Sindsdien miste ze zowat geen enkele editie. 84 is ze ondertussen en nog steeds overtuigd feministe. Cecile heeft 50 jaar ervaring in de strijd voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen. Ze opende in 1980 het Vrouwenhuis in Roeselare en werd in 1994 gemeenteraadslid voor de socialisten. Maar ze is ook moeder van 4 kinderen en stopte met werken om voor haar kinderen te zorgen. Hoe ze dat allemaal rijmt met haar feminisme en of vrouwenstrijd nog wel iets van deze tijd is, verneem je allemaal in deze podcast. Ook haar dochter Marieke Kindt schoof mee aan tafel. Blik Historik is een podcast over de sociale geschiedenis van België. Voor tips en vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 Bron: https://linxplus.be/podcast/

Bron