Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

 

Steven Vromman : HOOP, een kompas in turbulente tijden


We zitten midden de turbulente jaren twintig. Onzekerheid neemt toe. Nog meer veranderingen staan ons te wachten. Onze levens zullen impact ondervinden van klimaatverstoring, economische terugval, een falende overheid, een overdosis kattenfilmpjes of geopolitieke conflicten. Een zwarte zwaan kan alles op zijn kop zetten. Kortom, we bevinden ons in de alles-staat-op-losse-schroeven-fase!

Maar geen nood, dat is geen reden om in een hoekje te zitten huilen. Integendeel. Als de toekomst om zeep is kan je best zélf leren zeep maken. In dit boek lees je wat je vandaag kan doen om je voor te bereiden op de schokken die eraan komen. Met de voorstellen uit dit boekje kan je vandaag al vrolijker, goedkoper en beter leven. Met de nodige humor en creativiteit krijgt je inzicht in eenvoudige stappen die je zelf kan zetten.

Wat kan je verwachten?

Dit boek kan je dus vergelijken met de safety instructions die je krijgt als je een vliegtuig binnenstapt. Je hoopt ze niet nodig te hebben, maar je leest ze best toch even door. De instructies in dit boek gaan over de risico’s die we lopen. Welke scenario’s zijn mogelijk? In welke mate kunnen we ons voorbereiden op het verdwijnen van wat vanzelfsprekend lijkt? Welke vaardigheden zijn nuttig? Welke mindset werkt het best? Welke spulletjes kunnen we maar beter in huis hebben? Wat kunnen we leren uit crisissituaties uit het verleden? Kunnen we rekenen op onze overheid, op onze gemeenschap? Hoe kunnen we toch een vervullend leven hebben terwijl de onweerswolken zich aandienen? Hoe en wat vertellen we aan onze kinderen? Hoe beschermen we wie het moeilijk heeft? Wat kunnen we vandaag al doen? Hoe kunnen we angst erkennen, moedeloosheid vermijden of omzetten naar actie? Kortom, hoe worden we samen veerkrachtig in turbulente tijden?

Mocht blijken dat er zich in de toekomst geen problemen voordoen, dan is dit het meest overbodige boek ooit. Hopelijk kunnen we er dan eens goed om lachen.

* Met uitneembaar persoonlijk actieplan* Met 18 cartoons van Dr. Fritz* Met regelmatig geactualiseerde info via turbulentetijden.info**

Waarom dit project steunen?

Ik geef dit boek uit in eigen beheer. Ik schakel daarvoor heel wat mensen in die ik een faire prijs wil betalen voor hun werk. Ik wil ook investeren in een kwalitatief en ecologische product. Door te dit boek via de crowdfunding te bestellen maak je het mogelijk dat veel mensen het boek aan een lagere prijs kunnen kopen. Hartelijk dank hiervoor.

Wil je betalen met Payconiq, klik bij de betaal opties op 'Andere', dan zie je deze optie meteen.

Wie ben ik?

Ik ben Steven Vromman. Sinds 2008 ga ik door het leven als Low Impact Man en probeer ik goed te leven binnen de grenzen van 1 planeet. Ik geef voorstellingen, lezingen en workshops en wil zoveel mogelijk mensen inspireren om een steentje bij te dragen aan een leefbare planeet. Ik schreef al 6 boeken, waaronder Amor Mundi, een toekomstroman over de periode 2025-2052. Een project dat ik kon realiseren met de steun van vele donateurs van Voor De Kunst.

 

Bron: https://www.voordekunst.nl/projecten/14695-hoop-een-kompas-in-turbulente-tijden