Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

 

 De Europese Unie voert een wet in tegen ontbossing

 

Hallo , 

Deze week is een historische stap gezet voor internationale bosbescherming: de onderhandelingen over een EU-bossenwet zijn afgerond. Deze wet houdt in dat bedrijven die hun producten in de EU willen verkopen moeten aantonen dat zij niet aan ontbossing hebben bijgedragen. Vertegenwoordigers van het Europees Parlement en nationale regeringen hebben eerder deze week de laatste hand gelegd aandeze wet. Bedrijven moeten vanaf nu bewijzen dat er geen bossen zijn gekapt voor hun producten en moeten de toeleveringsketen vanaf het stuk grond tot aan het schap in de supermarkt kunnen traceren.

Een wet die nog niet ver genoeg gaat

De wet is een doorbraak, een historische stap voorwaarts, het resultaat van jarenlange campagnes en de mobilisatie van meer dan 1,2 miljoen burgers die druk uitoefenden op de beleidsmakers van de EU.  Hoewel de uitvoering van deze nieuwe wet de grote dreiging op de bossen van de wereld vermindert, is er nog werk aan de winkel. Greenpeace België streeft er naar dat deze wet de komende jaren wordt gerespecteerd door bedrijven en in stand wordt gehouden door beleidsmakers..

Ook al is deze doorbraak niet helemaal feilloos, willen we jou van harte  bedanken. Jouw steun maakt het verschil, elke dag, hier en overal ter wereld. Jij maakt het verschil.

Laten we ons ook inzetten voor de Belgische bossen

Zowel hier als elders zijn bossen onze essentiële bondgenoten in de strijd tegen de klimaatcrisis en voor het behoud van de biodiversiteit. Daarom heeft Greenpeace besloten om ook in België directe actie te ondernemen. In samenwerking met BOS+ lanceren we voor het tweede jaar op rij de aanplanting van een "Greenpeace-bos" in Tienen, en nodigen we jou uit om rechtstreeks deel te nemen aan deze actie!