Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Woonzorgcentra, de dode(n)hoek van de corona-crisis

BuG 454 – Bericht uit het Gewisse – 4 juli 2020

BuG 454 on-line Print Tablet Smartphone (30p)

"Moet niet elk winstoogmerk gebannen waarbij betoelaging door overheden en RIZIV omgezet wordt in uitkeringen aan aandeelhouders, dwz 'ter persoonlijke verrijking', conform aan het Vonnis van
het Arbitragehof: "Het is niet kennelijk onredelijk dat een subsidiërende overheid voor het verlenen van haar financiële steun opteert voor de uitbaters van inrichtingen waarvan de rechtsvorm  de waarborg biedt dat hun activiteiten op het algemeen belang gericht zijn en dat zij geen persoonlijke verrijking nastreven.”

Woonzorgcentra, de dode(n)hoek van de corona-crisis.
Hoe meer plaatsen in profit-woonzorgcentra, zowel commerciëel als VZW-profit, in een regio, hoe meer doden.

België is wel degelijk het land met de meeste doden,
voortgaande op mortaliteit en met de vaststelling dat 2/3
van de oversterfte tussen 18/03-31/05/2020 bewoners  van woonzorgcentra betrof, nl 6.054, bijkomend aan de 10.455 'normale overlijdens' in dezelfde periode, die zonder pardon onder de mat geveegd worden.

Een doorlichting van dodental woonzorgcentra en anderen
Dit bericht geeft een verslag van een zoektocht naar manieren om de impact en vooral het aantal dodelijke slachtoffers, met inbegrip van de woonzorgcentra, inzichtelijk te maken. De beperkte toegang tot basisgegevens, zeker op het gemeentelijk niveau, met de toch wel schrijnende onmogelijkheid om het aantal bevestigde besmettingen in de maand maart te verkrijgen, is een beperking die ons er niet van weerhouden heeft enkele tools uit te werken, zoals de Dode(n)hoek, met dank aan het interuniversitair onderzoek olv prof. Geert Molenberghs, de lijnen van het % profit WZC en plaatsen in woonzorgcentra in elk gewest, provincie en arrondissement.

Deze tools, analysekaders en data stellen we graag ter beschikking van elkeen die verder onderzoek doet en van lezers en geïnteresseerden, die meer specifiek voor hun regio grafieken wensen die deze aanpak en analyse beter en concreter kunnen illustreren, een onmogelijke opdracht om dat hier in extenso te doen. Alle vragen, opmerkingen, correcties en suggesties zijn meer dan welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Voor de veelvuldige grafieken en analyse, zie het bericht BuG 454 on-line

Jan Hertogen, socioloog
0487 335 552
www.npdata.be