19.10.24 Welke toekomst voor de universitaire sociale voorzieningen                                  Meer info...

Salsa tegen de blokkade 25 10 191                                    Meer info

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Omdat het Agentschap Fides vandaag deze berichten verspreid heeft  met vermelding van de aanslag op Mar Yakub, geef ik het bericht door zoals ik het vorige  zaterdag telefonisch ontvangen heb. In-triest. Gelukkig is niemand gewond. Laten we bidden opdat deze satanische oorlog eindigt.
P. Daniël

De toestand voor 12.000 christenen in het dorp Rableh (ten Oosten van Quosseir, Homs) is dramatisch, zo meldt het Fides Agentschap op 22/08/2012. De levensmiddelen raken op en de  noodzakelijke medicamenten voor de verzorging van de zieken en de gewonden
ontbreken. Gewapende groepen van de oppositie hebben het dorp omsingeld. Drie jongeren werden doodgeschoten. Vertegenwoordigers van de Mussalaha=verzoening trachten te bemiddelen om het geweld eindelijk te stoppen en humanitaire hulp te vinden.

 

In Qâra heeft een gevechtshelikopter zaterdagmorgen (18/08/2012) 4 obussen gedropt, bedoeld voor rebellen maar terechtgekomen op het zesde eeuwse klooster van Mar Yakub, waar nu 20 vluchtelingen worden opgevangen. Niemand werd gewond, er is enkel materiele schade. Op de heftige protesten vanuit Mar Yakub en de kerkelijke overheid zijn wel uitdrukkelijke verontschuldigingen gevolgd.

 

Mediawerkgroep Syrië

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." target="_blank">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog: http://MWSyria.com

Facebook: http://www.facebook.com/MWSyria

Twitter: @MWSyria

 

http://www.fides.org/aree/news/newsdet.php?idnews=32078&lan=eng

 

http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant