Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels
Het artikel over de rakettencrisis (opinie : op de rand van de afgrond) is niet helemaal juist, meer bepaald het laatste stuk NVDR . Dit kan best wat verfijnd worden.

 

Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Cubacrisis en meer bepaald het gedeelte "latere studies". Alle kernduikboten van de USSR hadden de opdracht om op eigen iniatief hun kernraketten af te vuren als ze -dwz de 3 hoogste officieren aan boord- ervan overtuigd waren dat ze reddeloos verloren waren als gevolg van vijandelijkheden. De V.S. bombardeerde ze echter met dieptebommen- en ik denk dat ze goed wisten wat de gevolgen konden zijn- en een van deze duikboten kwam zodanig in moeilijkheden daardoor dat twee van de drie betrokken officieren de kernraketten wilden afvuren. Een enkele man, nl Vasilij Archipov, de laatste van de drie zei echter nee waardoor er honderden miljoenen mensen gered zijn inclusief wijzelf. De man verdient een standbeeld in elk land van de wereld. Maar wie kent zijn naam?

President Kennedy heeft hier letterlijk met de levens van honderden miljoenen mensen gespeeld om toch maar de kernraketten van de VS aan de grens van de Sovjet-Unie te kunnen behouden.... wat hem uiteindelijk niet gelukt is !  

In Humo is hierover jaren geleden een uitgebreid artikel verschenen.

 

Regi Rotty