Delen van artikels

Energiefacturen wegen zwaar door in het budget van gezinnen met een laag inkomen. Ze kunnen mensen in armoede duwen of mensen die al niet rond komen nog armer maken. Dat was vroeger al zo en de aangekondigde prijsverhogingen door de Vlaamse regering zullen nog meer gezinnen overkop doen gaan.

Ondertussen blijkt dat steeds meer mensen ook problemen hebben om de waterfactuur te betalen. Dat betekent (nog) meer afsluitingen, meer budgetmeters en meer mensen in schuldbemiddeling.
Dat is niet alleen een sociaal bloedbad, maar betekent ook een zware maatschappelijke kost voor Vlaanderen. Gemiddeld zal een gezin met vier personen in 2016 meer dan 350 EUR meer betalen aan energie dan voordien. De zogenaamde Turteltaks (goed voor €100 of €25 voor de laagste inkomens) speelt hierin een rol, maar evengoed de afschaffing van de gratis hoeveelheid elektriciteit per persoon (goed voor €95,-), net als de verhoging van de BTW (goed voor €100,-).  Het Netwerk tegen Armoede blijft echte sociale correcties eisen, zowel voor de Turteltaks als voor de afschaffing van de gratis hoeveelheid elektriciteit.

Netwerk tegen Armoede - 28 december 2015
Lees het artikel in De Morgen.
Lees het opiniestuk in Gazet Van Antwerpen.
Lees het artikel in De Standaard/Het Nieuwsblad.
Bekijk de reportage in het VRT-journaal.

naamloos 1

logo                                 Meer info...

logoDWM
          BLOG - Artikelen

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

StopBlokkage