19.10.24 Welke toekomst voor de universitaire sociale voorzieningen                                  Meer info...

Salsa tegen de blokkade 25 10 191                                    Meer info

Oktober affiche

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Pax Christi International zal op de Voorbereidende Commissievergadering voor de 8ste Toetsingsconferentie over Biologische en Chemische Wapens in Genève een verklaring afleggen met daarin een aantal aanbevelingen.

Op de Voorbereidende Commissievergadering van 8 tot 12 augustus 2016 voor de 8steToetsingsconferentie over Biologische en Chemische Wapens zal Enrique Sierra, bijkomend vertegenwoordiger van Pax Christi International bij de VN in Genève, de commissie een verklaring met aanbevelingen bezorgen. In die verklaring benadrukt Pax Christi International de verantwoordelijkheid van de staten – waaronder zij die de Conventie ondertekend en geratificeerd hebben – om meer werk te maken van de implementatie van de afspraken omtrent biologische en chemische wapens.

De internationale vredesorganisatie juicht de inspanningen toe om bewustmaking en gedragscodes i.v.m. bioveiligheid bij wetenschappers te bevorderen, maar stelt dat “in de eerste plaats de regeringen van de lidstaten die tot de conventie zijn toegetreden verantwoordelijk zijn om burgers overal ter wereld te beschermen tegen het misbruik van de wetenschappen voor de aanmaak van biologische wapens.”

De 8ste Toetsingsconferentie over Biologische en Chemische Wapens heeft plaats van 7 tot 25 november 2016 in Genève.

Pax Christi Vlaanderen vzw - 8 augustus 2016

Lees de verklaring 'Strengthen the Global Ban on Biological Weapons'. Je vindt hier ook meer informatie over bepalingen van de Conventie.

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant