Artboard 1 1001                              Meer info...

logo                                 Meer info...

Delen van artikels

TTIP staat voor Transatlantic Trade and Investment Partnership. TTIP is een handelsverdrag waarover de Europese Commissie sinds 2013, namens alle lidstaten van de EU, onderhandelt met de Verenigde Staten. CETA is de Canadese versie van TTIP en staat voor Comprehensive Economic and Trade Agreement. 

Sinds het verzet van Paul Magnette en de Waalse regering tegen CETA is de aandacht voor deze handelsakkoorden toegenomen en zijn ze het onderwerp geworden van een breed maatschappelijk debat. 

Dat debat woedt niet alleen internationaal en nationaal, maar ook lokaal. Verschillende lokale besturen in Europa riepen hun gemeente of stad uit tot TTIP-vrije zone als protest tegen deze handelsverdragen. Andere steden en gemeenten doen dit niet omdat ze geloven in deze handelsakkoorden.

Hoe zit dat in Vlaanderen en in een stad als Gent? Zijn onze lokale politici daarmee bezig? En welke actie ondernemen middenveldorganisaties en burgerbewegingen?

Na een inleiding van Ferdi De Ville, docent Europese Studies aan de Universiteit Gent en gespecialiseerd in vraagstukken omtrent Europees handelsbeleid, kan je hierover in dialoog gaan met een aantal politieke partijen en middenveldorganisaties.

Volgende partijen sturen alvast een vertegenwoordiger: Groen, N-VA, CD&V, sp.a, PVDA en Open Vld.

Volgende middenveldorganisaties en burgerbewegingen zijn aanwezig: Maak Gent TTIP-vrij, Halle TTIP-vrij, Greenpeace, Boerenbond, Gents Overleg Noord-Zuid, … (wordt nog verder aangevuld)  

Programma

- 19u: deuren open
- 19u30: inleiding Ferdi De Ville (UGent)
- 20u: toelichting door Gents burgemeester Daniel Termont over welke positie Gent momenteel inneemt
- 20u15: speeddate met politieke partijen en middenveldorganisaties
- 22u: einde

Wanneer? Donderdag 8 december om 19u

Waar? Zebrastraat, Zebrastraat 32, 9000 Gent

Gratis inkom.
Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Organisatie: MO*, Gents Overleg Noord-Zuid, Gentse Noord-Zuid Studenten en Zebrastraat

naamloos 1

logoDWM
          BLOG - Artikelen

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

StopBlokkage

Affiche C50