gezondheidszorg klein                                 Meer info

001 15 Austerite invitation                                   Info...

HbH2019 SamenStijd Flyer 004print1                                 meer info...

Kerstmarkt 2019                                Meer info

IMG 20191108 WA0006                                Meer info

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Op donderdag 15 juni is het opnieuw 'International Justice Day'. Dat is een jaarlijks terugkerende actiedag van UNI, de internationale vakbond voor de diensten (https://www.facebook.com/International-Justice-Day-for-Cleaners-and-Security-Guards-621335748003089/). In tal van landen wordt dan campagne gevoerd om meer respect en betere arbeidsvoorwaarden te vragen voor de werknemers in de schoonmaak en bewaking. De Algemene Centrale - ABVV werkt neemt deel aan deze actie.

 

Heel terecht vragen de mensen uit de schoonmaak en de bewaking aandacht voor het belang van hun werk. Het wordt onderschat en miskend. Zij werken in de schaduw, meestal buiten de normale werkuren. En dus krijgen ze vaak niet de waardering die ze verdienen.

 

En waardering krijgen ze zeker niet als het over arbeidsvoorwaarden gaat. Ze moeten het stellen met onzekere contracten, lage lonen, heel onregelmatige werktijden die het privéleven bemoeilijken.

 

Deze mensen zijn meer waard. Ze verdienen respect. Daarom halen we ze uit de schaduw op International Justice Day. Dat doen we onder meer door deurhangers uit de delen waarmee je de schoonmakers op jouw kantoor of fabriek op bijzondere wijze kan bedanken voor hun werk.

 

Op 15 juni zijn er vanaf 7 uur acties voorzien aan het Centraal Station in Antwerpen en in station Gent-Dampoort in Gent. Reizigers zullen er aangespoord worden om hun schoonmaakpersoneel die dag extra in de bloemetjes te zetten!

logoDWM
          BLOG - Artikelen

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

StopBlokkage

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info