image001

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

In het Amazonewoud, de grootste long van de planeet, razen al 3 weken vreselijke branden door het woud, daarbij dood en vernieling brengend voor alle leven in de meest biodiverse bossen op aarde. Het aantal bosbranden groeide dit jaar met een ongehoorde 70% in vergelijking met dezelfde periode in 2018.

Lees meer...

30 uur moet het nieuwe voltijds worden. Met die boodschap trok ik de voorbije maanden de boer op. In mijn boek De strijd om tijd lijst ik de argumenten pro werktijdverkorting op.

Lees meer...

De energietransitie: Hoe krijgen we dat voor elkaar? Redden we dat tegen 2050? Voor welke duurzame energiesoorten kiezen we? Wat verandert er in mijn leefomgeving?

Lees meer...

Persreactie Bond Beter Leefmilieu en Greenpeace Op de camping van Pukkelpop werden donderdagnacht jongeren die opkomen voor het klimaat belaagd.

Lees meer...

Il était une fois… Des habitants mécontents. Progressivement, ces derniers se sont organisés en comités de quartier, puis en fédération de ces comités, pour contester l’évolution de leur ville : Bruxelles.

Lees meer...

Every month we're going to tell you about software or a service that we use here at LabourStart and that we think is useful for trade unionists like yourself.

Lees meer...

Aan de vooravond van diplomatieke VN-gesprekken over “killer robots” publiceert PAX, de Nederlandse zusterorganisatie van Pax Christi Vlaanderen, een nieuw rapport waaruit blijkt dat er een hoog risico is dat grote internationale technologiebedrijven, zoals Microsoft en Amazon, betrokken raken bij de ontwikkeling van dodelijke autonome wapensystemen.

Lees meer...

Dès aujourd'hui, des représentants du monde entier se réunissent à New York pour négocier un traité mondial pour les océans. L'acteur Javier Bardem plaide pour plus d'ambition.

Lees meer...

Vanaf vandaag komen vertegenwoordigers uit de hele wereld bijeen in New York om te onderhandelen over een wereldwijd Oceanenverdrag. Acteur Javier Bardem pleit voor meer ambitie.

Lees meer...

De Noordpool staat in BRAND. Dat zorgt voor een rookwolk groter dan de Europese Unie!! In geen 10.000 jaar heeft onze planeet zoiets meegemaakt -- juli was de warmste maand ooit gemeten!

Lees meer...