87288568 3262539597094800 7364765595671199744 o

Artboard 1 1001                              Meer info...

flyer wvm 2020

logo                                 Meer info...

Affiche NLDS Belgie 2020 lage kwaliteit

Artboard 1 1001

 

 

Gent, zaterdag 7 maart 2020

Ons Huis (ABVV gebouw), Vrijdagmarkt Gent.

Vanaf 9u30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Debatdag over Democratie. Gent, 7 maart
Democratie: weinig woorden hebben historisch zoveel verschillende betekenissen gekregen. Ook in onze tijd en in ons landje gebruiken politici, burgers, journalisten en denkers (politicologen, filosofen, …) het woord, er van uitgaande dat iedereen er hetzelfde onder verstaat. De laatste jaren verschenen er talrijke boeken over het onderwerp. Om te proberen er klaarder in te zien nodigen wij een reeks sprekers uit om hun inzichten hierover met ons te delen, als inspiratie voor het publiek om hierover onderling en nadien met de sprekers van gedachte te wisselen.

Lees meer...

Le 5 mars 2020 , à l’UMons (Bâtiment Vésale, auditoire Henri Lafontaine) projection du documentaire « le début de la fin des armes nucléaires »(voir affiche) suivie d’une présentation d’ensemble du Projet Hibakusha 2020 avec Simon Blanckaert et Céline Smedts et débat avec les étudiants en architecture qui travailleront au projet , et des étudiants d’autres facultés de l’UMons.

Lees meer...

Hij is journalist, een mens die die voor het algemeen welzijn actie voert, een klokkenluider die belangrijke vragen aan alle democraten stelt. Hij werd in 1971 geboren in Australië. Hij is de stichter van het persorgaan Wikileaks dat heel vele uiterst belangrijke informatie heeft bekend gemaakt, betreffende corruptie, oorlogsmisdrijven en misdaden tegen de menselijkheid. Namelijk in Irak en in Afganistan.

Lees meer...

Op maandagochtend 17 februari werd op initiatief van het Rassemblement pour la Lutte contre la Pauvreté een massale actie gehouden aan het kantoor van Minister Bacquelaine, waar ook een ontmoeting plaatsvond met zijn kabinet. Ongeveer 200 mensen, jong en iets minder jong, verzamelden zich aan de Karmelietenstraat nr 15 in 1000 Brussel. Een "postbode" wilde de Minister "controleren" met een brief die gelijkaardig is aan diegene die IGO-gerechtigden ontvangen tijdens de fel bekritiseerde controles door BPost in opdracht van de Federale Pensioendienst. Gezien de afwezigheid van de Minister op het Belgisch grondgebied (wat volgens de "postbode" betekende dat de Minister het gevaar loopt om zijn "ministertoelage" te verliezen), overhandigde de postbode symbolisch een petitie tegen de onrechtmatige controles van de IGO aan het kabinet van de Minister.

Lees meer...

Soms hoor ik " ik verdien al zo goed, zelfs zei iemand " ik denk bij de 1percent te behoren"! Een onderzoek en diverse standpunten, ceo lonen volgen hieronder.
Te overwegen: De minimumlonen zitten dermate onder de officiële drempel van lage lonen dat heel wat werknemers moeten kampen om te overleven in Europa. Dat zegt de Europese vakbondskoepel ETUC. De drempel van lage lonen vastgelegd door de OESO ( denktank van de kapitalistische geïndustrialiseerde wereld) komt overeen met twee derde van het nationale mediaansalaris.

Lees meer...

schrikkelwake beeld igorSinds enige tijd worden we wakker in een ander politiek en maatschappelijk landschap dan we gewend waren. Ons samenlevingsklimaat verhardt en polariseert in een almaar hoger tempo. Grond- en mensenrechten komen op de helling te staan.

Lees meer...

Les organisations sociales (syndicats, organisations contre la pauvreté) et les mouvements environnementaux se font écho des énormes besoins de la société et proposent des solutions concrètes. Par exemple: accorder beaucoup plus de moyens au transport public, augmenter les pensions les plus basses, metttre à disposition des logements sains abordables, la revalorisation du dialogue social, etc,,,.

Lees meer...

Kdk sela
In Nederland stelde de “Commissie Regulering van Werk” (ook wel de commissie Borstlap genoemd) eind januari haar rapport voor over de hervorming van de arbeidsmarkt. De commissie werd in het leven geroepen door de regering, nadat zowel internationale als nationale instellingen aan de alarmbel trokken. Ongeveer één op 5 werknemers in Nederland werkt met een tijdelijk contract. Uitzendarbeid is fors gestegen.

Lees meer...

De sociale organisaties (vakbonden, armoedeorganisaties) en de milieubeweging vertolken enorme maatschappelijke noden en schuiven concrete oplossingen naar voor. We noemen maar: aanzienlijk meer middelen voor het openbaar vervoer, verhoging van lage pensioenen en lonen, betaalbaar en gezond wonen, herwardering van het sociaal overleg enz.

Lees meer...

Schermafbeelding 2020 02 08 om 11.07.31Après le retrait des États-Unis et l'opération militaire turque dans le nord de la Syrie en octobre 2019, que reste-t-il du Rojava, créé en 2014 après la bataille de Kobané? Le Rojava est aujourd'hui pris en tenaille entre un Erdogan qui menace d'occuper tout le nord de la Syrie et un Bachar Al Assad qui aimerait bien reprendre le contrôle de tout son territoire.

Lees meer...

naamloos 1

logoDWM
          BLOG - Artikelen

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

StopBlokkage

Affiche C50